Home » Familie Scott

Family Scott

 

Sgt Paul Raymond Scott  is geboren op 27 mei 1921 en groeide op in  Mulberry.  

Zijn vader was Frank R. Scott uit Milford, Ohio. En in 1940 stond de familie geregistreerd in Clermont Ohio, met de volgende gezinssamenstelling Frank R. Scott, leeftijd 46;  zijn vrouw Frances Scott, leeftijd 41 en hun twee zonen  Ivan Woodrow leeftijd 12 en Paul Raymond leeftijd 18. Alle personen geboren in Ohio. De ouders van  Frank waren Walter W. Scott en Martha Scott (1920 ). Frank R. Scott, b.1893 -d.1980 en Frances Scott b.1887 -d.1991, zijn allebei begraven op het kerkhof " Greenlawn Cemetery at Milford, Clermont County, Ohio".

 

Paul Raymond Scott speelde honkbal in het schoolteam op de middelbare school in het plaatsje Terrace Park High, een plaatsje net buiten buiten Cincinnati , Ohio. De famillie vertelde me dat Paul zelfs een zeer goede honkbalspeler was net als zijn vader, Frank Scott , die in een semi - pro Baseball League speelde als een 3e honkman. De familie had begrepen dat de Boston Red Sox

( een professioneel honkbalteam in de VS) Paul deden scouten als een potentiële toekomstige draft pick voor hun team. De liefde voor honkbal zit diep in de familie Scott . In 1941 behaalde Paul zijn diploma aan de Terrace Park High School.

Na zijn examen werkte hij een fabriek in Cincinnati Ohio.  Paul had ook een broer namens Ivan Woodrow Scott  geboren op 19 Januarie 1918. Zijn broer trouwde met  Mary Lee Scott (hill) op 3 May 1941. Paul was de trouwgetuige van Ivan.

Paul, Ivan en Mary Lee Scott bezochten alle drie Milford schools. 

 

 Zie bovenste foto: Aan de linker zijde staat Paul daarnaast Ivan, Mary Lee Scott en helemaal rechts staat Shirley (Mary lee zus).

 

Paar maanden na zijn diploma-uitreiking werd Paul Raymond Scott opgeroepen voor militaire dienst in de  "AAF" Army Air Force op 14 Oktober 1942.  Paul kreeg een training op de Sustineo Alas United States Army Air Force Technical Training Command in Texas als "radio-operator" en als “waist gunner” boord schutter in Ft Myers Florida waarna hij zijn crew training op een medium bommenwerper B26 deed op AAB Avon Park Florida. Na zijn training op 30 September 1943 werd hij ingedeeld in de 453 th Bomber squadron of the 9th Air force gestationeerd in Essex, England. Vliegveld  Earls Colne  ( station 358).

Zijn broer Ivan Woodrow Scott werd ook opgeroepen voor militaire dienst in de AAF.  Hij werds ingedeeld in de  8th Air force, 390 th Bomber group 568 th Bomb Squadron, als 2nd Luitenant bombardier op een B17/G bommenwerper (S/n 43-38668 (Skinner Crew)). Deze waren tevens gestationeerd  in England. Vliegveld Framlingham in Suffolk ( Station 153).

Nadat Paul In england was aankomen werd Paul ingedeeld in een reserve crew.
Deze crew hade naam  "Reese Crew" genoemd naar de achternaam van de piloot Lt Reese.
Op 26 maart kreeg de "Reese" crew opdracht om de crew van de B26C marauder met de bijnaam "Toid Boid" te vervangen omdat de orginele crew een dag verlof had. 

De opdracht was het bombarderen van de "schnelboot" bunkers in IJmuiden Nederland. Helaas was dit zijn eerste maar tevens ook laatste missie. Volgens oogtuigen werd het vliegtuig geraakt tijdens het openen van het bomluik en brak onmiddelijk in twee stukken en storte neer in de Duinen van IJmuiden.
Sgt Paul Raymond Scott werd nadat het vliegtuig neergetsort was in de duinen van IJmuiden gevonden onder de achterste koepel van het vliegtuig. Hij kon op dat moment niet worden geïdentificeerd.  Paul werd begraven op 29 maart 1944 in IJmuiden op het kerkhof gelegen aan de Havenkade in IJmuiden (Graf nr 114 1KL NOZ). Na de Oorlog werd zijn lichaam verplaatst naar de tijdelijke amerikaanse begraafplaats in Margraten, graf (PPP-2-47). In 1948/1949  werden veel soldaten gerepatrieerd naar de verenigde staten. De familie van Paul Scott had besloten dat de laatste rustplaats van Paul in Magraten zou zijn. Uiteindelijk is Paul herbegraven en heeft zijn laatste rustplaats gevonden op de Amerikaanse bergraafplaats in Margraten Graf :(Plot J, Row 16, Grave 1).

 

 

Pauls broer Ivan vloog in het totaal 23 missie's met verschillende vliegtuigen zoals  de “Li’l Audrey”, "Silver Meteor/The Walrus","Doc-s Flying Circus/Girl Of My Dreams" and "The Univited Missionaires". Hij was lid van crewnummer 16. Tijdens hun 23ste missie op 10 Januarie 1945 kregen ze op dracht de bruggen bij Köln te bombarderen. Omdat daar echter slecht zicht was veranderde de missie tijdens hun vlucht naar het bombarderen van de brug bij Neuss gelegen in de buurt van Dusseldorf Duitsland. Tijdens het bombarderen werden ze getroffen door "FLAK" Duits luchtdoelgeschut. Ivan was een van de gelukkige die nog tijdig het vliegtuig kon verlaten. Nadat hij het vliegtuig had verlaten werd hij gevangen genomen door de Duisters. Deze brachten hem naar een krijgesgevangen kamp  Transit Camp of the Luftwaffe Dulag Luft in Oberursel, hier werden ze ondervraagd en de officieren met de onderofficieren gescheiden. Hierna werd hij naar Stalag Luft 1 overgerbracht deze lag in oost duitsland bij het plaatsje Barth. Op  1 Mei 1945 werd hij bevrijd door de Russen. 

 

Op 12/13 werd het gehele kamp evacueerd  naar Le Havre in Frankrijk naar en veld hospitaal (77th Field Hospital) genoemd "Camp Lucky Strike Le Havre".

 

Ivan was 4 maanden krijgsgevangene in Stalag Luft 1. Op 24 Juni 1945 werd Ivan verscheept naar de verenigde Staten.

Toen hij weer thuis was aangekomen ging hij voor American Airlines werken als  "Ramp Agent" in Cincinnati, Ohio.
Later werd hij overgeplaatst naar Willow Run Airport als Manager luchtvracht in Detroit, en vervolgens naar Detroit Metropolitan Airport als Manager Marketing. Dit was zijn beroep voor 31 jaar.

Tijdens zijn leven in Michigan, Ivan en zijn familie waren acktieve leden van de " Forest Avenue Baptist Church" daar hielpen ze als zondags school leraar, en was hij voorzitter van de decanen.

Ivan's grote hobby was golven, hierdoor verbracht hij veel zaterdagen door op de golfbaan met zijn collega's van American Airlines friends. Hij hield van reizen en vloog dan ook meerdere malen om de hele wereld.

Na zijn pensioen verhuisde hij met zijn vrouw naar Ft. Myers Florida, hier woonden ze voor 25 jaar. Ivan stopte met golven en begon met een nieuwe hobby namelijk tennis. Daarnaast vond hij het leuk om te gaan vissen in Sanibel Island. Tijdens hun verblijf in Ft. Myers, waren beide weer lid van de McGregor Baptist kerk. In 2003, keerden ze terug naar Michigan, hier leefden ze in Henry Ford Village, Dearborn.

Op 23 May 2007 overleed Ivan Woodrow Scott (woody), 89, of Dearborn, Michigan na een heftige strijd tegen kanker.


Ivan Woodrow Scott en Mary Lee Scott (Hill) hebben twee zonen Gerald Scott (Peggy) of Dearborn en Jeffrey Scott (marti) of Ypsilanti, en ze hebben 4 klein kinderen en zeven achter klein kinderen.