Major William C Berryman

Omschrijving: Info:
Volledige naam: William C Berryman
Service nummer: O-401359
Rang: Majoor
Functie: Co-Pilot
Geboorte Datum & Plaats: 1915 Massachusetts, USA
Woonplaats: Niet bekend
Leeftijd: 29 jaar
Opleiding: University of Georgia
Beroep: Leraar Overlevingstechnieken
Familie: George Ruekirkzy Berryman (1883 - 1957)   Eugenia E Barnett Berryman (1887 - 1959) Sibling:    George Robert Berryman (1912 - 1982)*    William C Berryman (1915 - 1944)  *Calculated relationship
Onderscheidingen: Air medal, Purple Heart, American Campaign Medal, European-African-Middle Eastern Campaign Medal, World War II Victory Medal, Army Air Force Pilot Badge.
Begraafplaats: Arlington National Cemetery ,Arlington, Arlington County, Virginia, USA Section 11, Site 210-SH

Majoor William C Berryman

Op 2 May 1944 publiceerde de "The Boston Herald" een artikel met de foto van Majoor Berryman.
Met de Titel "Boston Pilot Saved Crew in Crash Now among Missing 35 Men from N.E."

Hierin beschreven ze hoe Majoor Berryman zijn hele crew redde na een crash in de Noordzee.

Dit deed dit door met gevaar voor eigen leven hij ervoor zorgde dat de radio van het neergestorte toestel kon worden geborgen. Echter tijdens zijn tweede missie op 26 maart 1944 laatste zomer werd Maj. William C Berryman, 28 jaar oud, zoon van US District Engineer and Mrs G.R. berryman uit 857 Beacon street vermist.

Voor deze actie werd hij bevorderd tot Majoor en door ervoor zorg te dragen dat zijn kameraden waarvoor hij verantwoordelijk was werden gered werd hij gedecoreerd met de Air medal.

 

 SWAM TO AID MATES ( Zwemmen om zijn kameraden te redden).

Toen het vliegtuig in het water neerstortte zwom Major Berryman door de zware zee met de geborgen radio met zijn defect zwemvest wat niet was open gegaan en zijn ongeopende parachute en nog extra een EHBO kit en een fles drinkwater naar reddingsboot waar zijn kameraden in zaten. Doordat hij de radio had geborgen konden ze een SOS signaal uitzenden en werden ze na 19 uur op zee gered.

Majoor Berryman was een  leraar in overlevingstechnieken  en was een voormalig lid van het het zwemteam van de University of Georgia .

 

 

   

      

Onderscheidingen

Timeline

Links naar andere websites: