Onderzoek Crashsite

In Oktober 2016 we visited the crash Location at IJmuiden.
On Sunday we met George de Vries, He helped us to locate the crash location.
He showed us also the Bunker museum. Were we got a lot of information about the Atlantic wall and the S Boat bunkers at the Havenkade.

In oktober 2016 hebben we de crashlocatie in IJmuiden bezocht. Zondag ontmoetten we George de Vries, hij hielp ons met het lokaliseren van de crashlocatie. Hij liet ons ook het Bunkermuseum zien. We hebben veel informatie gekregen over de Atlantikwall en de S Boat bunkers aan de Havenkade.

Dit was erg indrukwekkend en we hebben veel mensen ontmoet die erg enthousiast waren over ons verhaal van de "Reese Crew".

Eén S-bootbunker wordt nu als fabriek gebruikt. Andere constructies zijn goed Herkenbaar als standaard Atlantikwall Bunkers die je ook aan de Franse kust van Normandië aantreft. Het bunkermuseum wordt gerund door een aantal fantastische vrijwilligers. Ze houden het verhaal levend. Geld voor restauratie wordt verzameld door donaties en rondleidingen die door deze vrijwilligers worden gegeven.

 

 

 

 

Nadat we veel over deze bijzondere locatie hadden gesproken, zijn we vertrokken om de crashlocatie te bezoeken. George leidde ons naar de locatie waar de gemeente Velsen een gedenkbord plaatste waar we bloemen legden voor de "Reese Crew".

 

 

Daarna liepen we naar het hoge gras en de struiken om bij de crash te komen. De crashlocatie bevindt zich precies tussen twee duintoppen. En het is in principe een overwoekerde krater. Op onderstaande foto staan ​​we precies op de plek waar de "Toid Boid" is neergestort. George kon ons ook drie locaties laten zien waar de lichamen van bemanningsleden waren gevonden. Maar hij wist niet precies welk bemannigslid op welke plaats gevonden was.

 

 

Het was echt onwerkelijk om op deze locatie te staan. We hebben zelfs enkele kleine onderdelen van het vliegtuig gevonden. De vliegtuigen spatten door de grote klap in duizenden kleine onderdelen. Sommige onderdelen zijn nog beschikbaar op de site, zonder heel diep te hoeven zoeken.

Nadat we de site hadden bezocht, overhandigde George ons enkele onderdelen van het vliegtuig. Sommige onderdelen zijn goed herkenbaar. Zoals de uitlaat van de motor. Een riem van de 0,50 munitie granaat, een plaat met klinknagels, een schakelaar en wat bedrading. Dit betekent veel voor ons en ze kregen tijdelijk een plekje bij ons showcasehuis. Als de familie ons in december bezoekt, kunnen ze beslissen wat ze ermee doen.In December 2019 werden we bezocht door de familie. Deze waren zwaar onder de indruk van al het verzamelde materiaal van hun familie.

Ze vonden dat de gevonden spullen in mijn bezit moesten blijven, aangezien ik hier zoveel onderzoek voor had gedaan. Een aantal spulletjes zijn in 2020 verzonden naar de school waar Paul R Scott zijn opleiding had gevolgd, daar hebben ze een shadow board gemaakt met een foto van het vliegtuig en Paul zodat hij daar voor altijd herinnerd word.